Hva hvis du ikke klarer å betale?

Det klare utgangspunktet er at restskatten må være betalt i sin helhet innen åtte uker etter at ligningen er lagt ut. Alle andre alternativer vil svi på pungen.

Publisert
Sist oppdatert

Betaler du restskatten for sent, må du nemlig betale en forsinkelsesrente på 12 prosent per år fra forfallsdagen inntil betaling skjer.

Kan du søke om å få betale restskatten i avdrag?

Ja, du kan søke om å få betale restskatten i flere avdrag, men nåløyet for å få medhold er trangt. Selv om du søker om å få dele opp betalingen i flere avdrag, er det altså ikke sikkert at du får innvilget søknaden. Hver eneste søknad vil bli gjenstand for en konkret vurdering, der din betalingsevne blir satt under lupen.

Lønner det seg å søke om utsettelse?

Nei, det lønner seg ikke. Har du mulighet til å klare deg uten, er det absolutt å anbefale.

Har du ikke noe valg, vil det koste deg dyrt.

Du må nemlig betale forsinkelsesrente selv om du får medhold i din søknad. Forsinkelsesrenten er på 12 prosent i året og starter faktisk å løpe fra den dagen du skulle ha betalt restskatten, i henhold til de fristene du fikk på de opprinnelige innbetalingsblankettene.

Det er altså viktig å være klar over at rentene løper selv om du har søkt om, og faktisk fått innvilget, en søknad om betalingsordning med kommunekassereren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer