Hva kan arbeidsgiver forby deg?

Facebook, privatmail eller røyking?

Pass deg for hva du bedriver tiden på jobben din med. Foto: colourbox.com
Pass deg for hva du bedriver tiden på jobben din med. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent alle bruker internettet for tiden, og blir avhengige av forskjellige nettsamfunn og nettjenester. Siden du tilbringer store deler av dagen din på jobb, er det fort gjort å snike seg inn på yndlingsnettsiden.

Men har du egentlig lov til å snike deg inn? Det tar jo bare fem minutter, og arbeidsgiver kommer da aldri til å legge merke til dette, og om de gjør, kan det vel ikke gjøre mye for arbeidsgiver om du tar fem minutter avkobling fra jobbinga?

Lurt å holde seg unna flaska på jobb

Avisene skriver om den nye generasjonen Y. Dagens unge forventer nemlig mobilitet. Ofte ønsker de å ha 10-12 jobber i løpet av livet. I tillegg vil de gjerne legge inn reisetid.

Forskere forteller om at dagens unge er eksperter på å samarbeide og dele informasjon. De bruker nettsamfunn mer enn de bruker telefonen. Nettet er en direkte kunnskapslinje, hvorfor skal da arbeidsgivere stenge den av? Skal de ikke satse på de unge, og deres metode som blir mer og mer brukt?

Hva kan egentlig arbeidsgiver forby?

- Arbeidsgiver kan forby alt så lenge det er til arbeidsplassens beste og de har en god begrunnelse for å forby noe, sier Lars Holo, leder av Advokatforeningens lovutvalg for arbeidsrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer