Coronaviruset

Hva kan du be jobben om hvis skolen blir stengt?

Flere og flere skoler holder nå stengt på grunn av faren for coronavirus-smitte. Hva skjer med lønna til foreldre som må være hjemme med barna - og til lærerne?

SKOLESTENGING: Kan du få lønn fra jobben dersom skolen holder stengt og du må være hjemme med barna? Foto: NTB Scanpix
SKOLESTENGING: Kan du få lønn fra jobben dersom skolen holder stengt og du må være hjemme med barna? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 12.3: I begynnelsen av forrige uke uttalte Helsedirektoratet at det kunne bli aktuelt med mer drastiske tiltak for å hindre spredning av coronaviruset, hvor det å stenge skoler og barnehager ble nevnt som ett mulig tiltak. Og nå skjer det.

De siste dagene har det rent inn med meldinger om skoler og barnehager som vil holde stengt, i dag kom også meldingen om at alt av skoler og barnehager i Oslo blir stengt fra kommende mandag.

- Bør finne gode løsninger

Ifølge Utdanningsdirektoratet er det helsemyndighetene i kommunen som kan beslutte om en skole bør stenges midlertidig som følge av coronaviruset.

Men hva skjer med lønna til foreldrene, dersom de må bli hjemme fordi barnas skole er stengt?

Dette har vi spurt arbeidsgiverorganisasjonen NHO om. Vi har også spurt om de anbefaler arbeidsgivere å betale lønn til sine arbeidstakere i en slik situasjon, uavhengig av om de kan ha hjemmekontor eller ikke.

Direktør Margrethe Meder sier til Dinside at det ytes omsorgspenger etter reglene i folketrygdloven dersom den som har ansvar for barnet til daglig er syk, og foreldrene derfor må være hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer