Hva kan du om Norge?

Hvor norsk er du egentlig?

Publisert
Sist oppdatert

Våren 2007 innfører danske myndigheter en såkalt statsborgertest for utlendinger som søker om dansk statsborgerskap. For å bestå testen - og dermed oppnå dansk statsborgerskap - må man kunne svare korrekt på 28 av 40 spørsmål som handler om alt fra religion, politikk, geografi og kultur - til historie, samfunnsforhold og kongehus.

Foreløpig er det laget en testversjon med 200 spørsmål. Den endelige versjonen vil være klar i slutten av mars, og de første søkerne vil kunne ta testen i mai og juni.

Norsk statsborgerskap

Nå er det - oss bekjent - ikke foreløpig planer om en liknende test i Norge. Men dersom: Ville du bestått testen? Fortjener du ditt norske statsborgerskap? Heldigvis trenger du ikke å bevise det for norske myndigheter - men derfor kan du jo godt gjøre det overfor deg selv?

DinSide har utarbeidet et test basert på de danske statsborgerspørsmålene - men selvsagt "oversatt" dem til norske forhold. Dessuten har vi kortet ned antall spørsmål - fra 40 til 20 stykk. Dermed må du svare korrekt på 14 av disse, for å bestå testen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Tips en venn om denne testen!

Spørsmålsbank

Den endelige danske testen skal romme en spørsmålsbank med 200 spørsmål. Til hver prøve trekkes det ut 35 spørsmål, som suppleres med fem spørsmål relatert til aktuelle samfunns- og kulturforhold. Dermed inneholder den endelige testen 40 spørsmål.

Klarer du statsborgertesten? Bilde: Per Ervland.
Klarer du statsborgertesten? Bilde: Per Ervland. Vis mer


De som søker på statsborgerskap står imidlertid ikke på bar bakke når de skal forberede seg til testen. Det er nemlig utarbeidet et spesielt læremateriale hvor det finnes svar på de 200 spørsmålene som inngår i testen.

Er det en god idé med en statsborgertest - eller er det en dårlig idé? Hvorfor? Er spørsmålene for enkle eller for vanskelige? Si din mening i diskusjonsgruppen under.

Kilde: www.nyidanmark.dk.

Flere tester:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer