Hva kan du om skatt?

Noen betaler motvillig, andre med glede, men hvor godt kjenner du reglene?

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i et nytt skatteår, og i den forbindelse er det noen forhold du skal være oppmerksom på.

Skattekortene vi nå har mottatt, bygger på prognoser for inntekter og utgifter i 2009. Du bør derfor følge med i renteutviklingen og endre skattekortet ditt når det trengs. Skulle rentene fortsette å stupe og du har mye lån, vil du risikere å trekke for lite skatt. Har du formue på bok med høy sparerente og rentene daler, kan det være at du trekkes for mye skatt. Du må selv følge med på utviklingen og endre skattekortet ditt, melder Skatteetaten.

Skattekortene tar utgangspunkt i siste likning. Inntekter, fradrag og formuesforhold korrigeres i henhold til prognoser gitt av Finansdepartementet. Dette er i hovedsak de samme prognosene som legges til grunn ved utarbeidelse av statsbudsjettet. Utskrivingen av skattekortene foregår i perioden oktober/november. Det er prognosene som gjelder på dette tidspunktet, som vanligvis legges til grunn.

Men det er mye mer å vite om det norske skattestystemet.

Hva kan du om skatt? >>>Ta vår uhøytidelige test!

Hvor mye skal du betale?

På grunn av finanskrisen ble det i år foretatt en ekstra justering av prognosene for renteinntekter og utgifter. Det er likevel usikkert om denne ble korrigert tilstrekkelig, jamfør den siste tidens renteutvikling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer