Hva kan du om trening?

Er du god på fysisk aktivitet eller best på sofaen? Ta testen her!

I 2003 sørget Gro Harlem Brundtland for at WHO fikk etablert Aktivitetsdagen for å sette fysisk aktivitet på dagsorden globalt og lokalt.  Foto: Colourbox.com
I 2003 sørget Gro Harlem Brundtland for at WHO fikk etablert Aktivitetsdagen for å sette fysisk aktivitet på dagsorden globalt og lokalt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. mai er Verdens aktivitetsdag, som markeres i Norge for tredje gang. Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som står bak dagen, og i år er temaet fysisk aktivitet som behandling.

I fjor var temaet Fysisk aktivitet for alle

Selv om eksperter aldri kan få presisert nok ganger hvor viktig det er med fysisk aktivitet, er det mange som trenger litt ekstra drahjelp for å komme i gang med treningen.

– Det kan være krevende å endre vaner, og for veldig mange er den største terskelen bare å komme i gang med fysisk aktivitet, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Denne helgen går rundt 100 arrangementer av stabelen. I tillegg konstaterer Helsedirektoratet at man nå kan få ordentlig drahjelp i rundt 50 kommuner i Norge, gjennom etablerte såkalte frisklivssentraler. der NAV, leger og annet helsepersonell kan henvise pasienter til fysisk aktivitet, kostholdskurs og røykeslutt. Fysioterapeuter på frisklivssentralene sørger for tett oppfølging.

Trenger du litt drahjelp? Kanskje det hjelper å øke ditt generelle kunnskapsnivå om trening?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer