Hva kan du ta med hjem?

Ikke alle vet hvor mye du har lov til å kjøpe med fra utlandet.

Det er lett å gå i surr med kvoten. I hvert fall blir stadig flere tatt i tollen. Foto: Systembolaget/Travel Retail
Det er lett å gå i surr med kvoten. I hvert fall blir stadig flere tatt i tollen. Foto: Systembolaget/Travel Retail Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ren folkeopplysning, for fortsatt lurer mange på hvor mye de alkohol og mat de egentlig kan ta med seg hjem fra utenlandsturen.

Har du vært i utlandet i over 24 timer, kan du ta med deg varer til en verdi av inntil 6.000 kroner. Kortere opphold har en grense på 3.000 kroner.

I tilfeller hvor verdigrensen overskrides, kan du selv velge hvilke varer du vil betale toll og avgifter for. Hvis verdien av en vare overstiger denne grensen, skal du betale toll og/eller avgifter.

Barn under 12 år kan ikke, toll- og avgiftsfritt, ta med andre matvarer enn mineralvann, sjokolade- og sukkervarer.

Se også: Folk er drittlei 200-kronersgrensen

For å innføre alkoholholdige drikkevarer må du være over 18 år, og for innførsel av drikk med alkoholstyrke over 22 volumprosent må du være over 20 år.

Dette er den toll- og avgiftsfrie kvoten. I tillegg kan du selv innføre visse mengder alkohol og tobakk.

Står du derimot på taxfree på Gardermoen og vil kjøpe med deg alkohol ut av landet, gjelder egne regler for dette. Som regel kan du ta med deg en god del mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer