Hva kan vi kreve av sexologer?

Hvem er sexologene, og hva kan de gjøre for oss? Lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad forklarer.

Publisert
Sist oppdatert

Det foregår en debatt i Norge om hva en skal og bør kreve av mennesker som kaller seg sexologer. I den anledning har undertegnede kommet i skade for å skrive følgende: "Den eneste typen terapeuter som kan være til nytte for dere er kvalitetssikrede NACS sexologer." Det blir ikke riktig, noe jeg absolutt må beklage. Det skal stå: Den beste til å hjelpe dere er etter all sannsynlighet en sexolog. Blant dem er det bare sexologer med tillegget NACS, som er kvalitetssikret.

Seksualitet er viktig, det samme er liv og helse. Derfor er det også viktig at de menneskene som sier de er sexologer virkelig har brukt tid til å sette seg inn i dette fagområdet. Når noen sier det er nok å ha hatt sex og å kunne være komfortabel med å snakke om seksuelle spørsmål, blir det like meningsfullt som å si at du er lege dersom du har vært syk og er komfortabel med å snakke om sykdom. Slik kan vi ikke ha det.

Samtidig må det være klart at det finnes sexologer uten NACS tittelen som virkelig representerer mye godt både som behandlere og som formidlere av seksualkunnskap. Undertegnede ville synes det klokt av dem å søke NACS tittelen, slik at det ble lettere for brukeren å føle seg trygg på å ha kommet til rett behandler.Esben Esther

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer