Hva kjøper ekspertene?

PROFFENES VALG: Hvilke produkter kjøper ekspertene til seg selv og hvor reiser de på ferie? Se hva hifi-eksperten, dataentusiasten, biljournalisten og reiseorakelet velger når de må betale moroa selv.

Publisert
Sist oppdatert
Lukuriøst på hififronten.
Lukuriøst på hififronten. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Ekte entusiaster kjennetegnes ved at de vet nøyaktig hvordan de vil ha det. Men en ting er å fortelle andre hva de bør gjøre, en helt annen ting er å fortelle om sine egne valg.

Vi har spurt fire eksperter og entusiaster om hva de fyller stua og arbeidsrommet med, hva de har i garasjen, og hvor de reiser på ferie. I tillegg har vi bedt dem om tips til oss vanlige amatører. Alle svarene finner du ved å trykke på lenkene til høyre.

En ekte entusiast bruker tid og penger

Selv om penger er nødvendig for å nå målene får de ekte entusiastene stort sett alltid skrapt sammen nok til å virkeliggjøre sine mål. Her som ellers gjelder det å prioritere, og som en av dem sier:

- Med dagens rentenivå er det jo liten vits i å spare.

Spesielt data- og hifi-entusiasten hadde mange likhetstrekk: De vil helst sette sammen sine stereokomponenter og datamaskiner på egenhånd. Ferdigpakker er mer eller mindre bannlyst. I tillegg settes ny teknologi høyt, det gjelder å følge med på utviklingen, koste hva det koste vil. Og det kan gjerne ta tid å fullføre prosjektene - da blir følelsen av å ha nådd målet enda mer berusende. Det gjelder selvsagt bare til den nye gadgeten treffer markedet, da må anlegget oppdateres.

Bil og reise-eksperten

At de personlige valgene for bileksperten var mer jordnære kom egentlig ikke som noen overraskelse. Høyt prisnivå gjør at valget av privatbil, også for en ekte entusiast, i stor grad blir preget av familiebehov og økonomi.

Reiseeksperten slår imidlertid kraftig til: Der i gården er drømmemålet Afrika, men ikke alltid. Om sommeren er det helt andre alternativer som frister mest.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer