Hva koster det å bytte bank?

Ivrige lesere av DinSide og andre privatøkonomiske tidsskrifter får mange råd om hvilke banker som er billigst og best. Men hva må du gjøre rent praktisk for å bytte bank og hva koster det? Vi har undersøkt saken.

Hva koster det å bytte bank?
Publisert

Dersom du bare skal bytte lønnskonto og innskuddskonto er det i utgangspunktet både enkelt og gratis å bytte bank. Men det blir annerledes når lån er involvert. Denne artikkelen tar utgangspunkt i det siste.

Kostnader (i penger)

Når du flytter lånet til en ny og rimeligere bank er første skritt å søke din nye bank om lån på vanlig måte. Ved nye lån krever de fleste banker et etableringsgebyr. Dette er imidlertid forskjellig fra bank til bank og etableringsgebyret kan du prute på. Banken er jo interessert i å få deg som kunde. Du slipper imidlertid ikke unna tinglysingsgebyret. Dette gebyret krever banken inn på vegne av det offentlige. For øyeblikket er tinglysingsbebyret for vanlige lån 1.030 kroner.

Etableringsgebyr og tinglysingsgebyr er vanligvis de eneste kostnadene du får som følge av at du velger å bytte bank. Men det kan påløpe ytterligere kostnader dersom du har sidesikkerhet og/eller gjeldsforsikring knyttet til ditt nåværende lån. Dette fordi overflytting av disse avtalene medfører arbeid for banken på lik linje med overflytting av lånet. Vi har undersøkt prisene i Sparebanken NOR og NOR 24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.