Hva koster det å konvertere lånet ditt?

Vurderer du å konvertere lånet ditt fra flytende rente til fast rente? Hva tar banken for å gjøre jobben? Vi fant priser som varierte fra 0,- til 1500 kroner.

Hvor mye tar din bank?
Hvor mye tar din bank? Vis mer
Publisert

Mange fikk bakoversveis da renteøkningen satte inn for alvor rett før jul. Det lånet du før kunne betjene med god margin, ble for mange til en verkebyll av dimensjoner. I dag har imidlertid vinden snudd. Rentenedgangene har igjen gjort det mer attraktivt å ha flytende rente.

Samtidig er det mange nordmenn som velger å binde renten for å være på den sikre siden. Har man først fått oppleve hvor trangt det kan bli når den flytende renten stiger, synes mange det er greit å sikre seg. I tillegg ligger fremdeles den faste renten lavt, historisk sett, selv om den har beveget seg oppover i det siste.

Spørsmålet stadig flere stiller seg er derfor om de bør konvertere lånet nå. Hva du bør gjøre finnes det dessverre intet fasitsvar på, her er det ofte like mange meninger som mennesker. Har du imidlertid bestemt deg for å konvertere, er det uansett nyttig å vite hva det koster.

Store prisforskjeller

DinSide gir deg her en oversikt over hva du kan regne med å måtte betale for konverteringen. Prisvariasjonene er store. I mange banker er det gratis å konvertere lånet, mens Sparebanken Nor, med et gebyr på hele 1500 kroner, må finne seg i å erobre den tvilsomme førsteplassen i vår lille prissammenligning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer