Hva koster et kjæledyr?

Vurderer du å gå til anskaffelse av et kjæledyr, eller har du små barn som inderlig ønsker seg en hund eller katt? DinSide har undersøkt hva det koster å ha en hund, katt, kanin, fisk eller undulat i året.

Hunder er dyre i drift, og spiser for rundt 5000 kroner i året.
Hunder er dyre i drift, og spiser for rundt 5000 kroner i året. Vis mer
Publisert

Et kjæledyr kan bringe mye glede, og for barn kan det være meget lærerikt å ha ansvar for en kanin eller kanarifugl. Det er imidlertid ikke bare koselig å ha et ekstra dyr i huset, spesielt når du må betale flere tusen kroner i året bare for å holde det med mat og medisiner.

Hund

- Hund er det dyreste husdyret, forteller Svein Olav Nielsen, butikksjef i dyrebutikken Exotic Zoo på Storo. Prisen varierer selvsagt etter størrelsen på hunden, og ønsker du en St. Bernhardshund vil det koste deg flere tusen kroner i året bare i mat, legger han til.

En gjennomsnittshund som en Schæfer spiser cirka 15 kilo tørrfor i måneden, og slike sekker selges for rundt 400 kroner. Det betyr 5000 kroner i året, i tillegg kommer selve kostnaden for å skaffe deg en hund.

De vanligste rasene koster fra 3000 kroner og oppover, og da er hundeutstyr som kurv, børster, vitaminer, og hundebånd ikke inkludert. Prisen på slikt utstyr varierer fra 50 kroner for et lite leketøy, til 400 kroner for et hundebånd. Som regel blir det også et par tusenlapper i året i snacks og småting som parasittspray, neglefil, børster osv. Hunder krever også en del omsorg og må luftes minst en times tid hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.