Hva koster helseforsikringene?

DinSide har sett på priser og betingelser for helseforsikringene som tilbys i Norge. Før du selv gjør deg opp en mening om pris og betingelser bør du lese vår tidligere publiserte artikkel som klargjør begrepene og de forskjellige gruppene av helseforsikringer.

Hva koster helseforsikringene?
Publisert

Helseforsikringer kan grovt deles inn i fire hovedgrupper. DinSide har innhentet priser og betingelser for produkter innen alle gruppene. Vi ser først på "Supplerende helseforsikringer (Top-Up)". Forsikringen gir den forsikrede kompensasjon, refusjon eller utbetaling for utgifter som ikke det offentlige helsesystemet dekker i det enkelte land. I øyeblikket er Norsk Helseforsikring alene om et slikt produkt.Pris Norsk Helseforsikring "supplement til folketrygden" Gruppe 1Gruppe 2Gruppe 8Forsikringssum30.000,-150.000,-(kun en forsikring som gir rett til skifte mellom Gruppe 1 og 2)Pris138,- per måned348,- per måned34,- per måned(Prisene gjelder for 1999)I tillegg til utgifter som ikke dekkes av det offentlige dekker forsikringen løpende utgifter til:Inntil 60% av legetjenester30-60% av tannlegebehandlingmellom 25% og 100% av medisiner på blå reseptUtgifter til optikkMellom 20% og 50% av utgifter til fysioterapi/kiropraktor60% av akupunktur utført av legeInntil 85% av utgifter ved operasjoner ved innleggelse og poliklinisk behandling100% av årskontroll hos lege/tannlegedekker utgifter til forebyggende og løpende medisinerbarn er forsikret gratisBetingelserEn av styrkene med forsikringen er at når den først er tegnet gjelder den livet ut - eller så lenge du vil. Det er imidlertid strenge vilkår for å tegne forsikringen. Har du idag et kontinuerlig forbruk av medisiner eller du har gjennomgått behandling kan selskapet nekte å tegne deg som kunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.