Hva koster hytta deg?

Trenger du penger, eller går du og drømmer om egen hytte? Du bør uansett være kostnadene bevisst.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at en del av oss nå går rundt og lurer på hvordan vi kan frigjøre litt ekstra kapital. Vi går inn i en nedgangskonjunktur, og selv om rentenivået for øyeblikket er på vei ned, går vi mer usikre tider i møte.

En hytte kan selvsagt ha stor bruksverdi for de som eier den, men den er også en kostbar investring og en dyr eiendel å sitte på dersom du føler du har trang økonomi.

Så mye mer får du ved rentekutt

DinSide har en kalkulator som beregner hva hytta egentlig koster deg. Hyttekalkulatoren regner ut hva hytta koster deg i tapte kapitalinntekter, såkalt alternativkostnad. Med andre ord hva du kunne tjent på salgsverdien av hytta, hvis du plasserte pengene på en annen måte med dagens rentenivå.

>>>Regn ut hvor mye hytta koster deg her

Dette er bare et utsnitt. Kalkulatoren finner du her

For eksempel vil en hytte på én million kroner koste eieren omtrent 2.500 kroner per bruksdag hvis den brukes 20 dager i året og vedlikeholdskostnadene er 10.000 kroner - forutsatt at hun/han ikke er i posisjon for å betale formuesskatt før hyttas verdi iberegnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer