Hva koster platene?

Akers Mic, BoxMan, Shopnett og CompactHuset er de norske innslagene, Amazon.uk ligger i England, mens CDNOW er amerikansk.

Publisert

Hva bør du velge?

Fordelen med nettbutikkene er at du slipper å gå i butikken. Handelen kan du gjennomføre mens du sitter varmt og godt i din egen stue.

For deg som har mer enn nok å gjøre fram til jul, er nettshopping derfor et godt alternativ. I tillegg er det å kjøpe CD-plater via nettet en fin måte å gjøre seg vant med nettshopping på. Det er enkelt og trygt.

Fraktkostnader og merverdiavgift

Bestiller du plater fra de norske nettbutikkene er merverdiavgiften inkludert i prisen. Når du bestiller fra en utenlandsk nettbutikk kommer imidlertid merverdiavgiften på 23 prosent i tillegg per levering. (Du skulle fra 1. desember ha kunnet fortolle småpakker, til en verdi av 200 kroner, på tollvesenets nettsider. 6316">Det kan du lese mer om her. Det skulle medført at du slapp postens fortollingsgebyr på 80 kroner, men dette er i beste fall utsatt).

Momsen må du betale uansett.

Vi synes derfor at de utenlandske nettbutikkene bare bør brukes hvis du er ute etter "spesielle" artister, og titler. Skal du kun kjøpe vanlig listemusikk, vil du slippe billigere unna i din vanlige platebutikk, eller hos en av de norske nettbutikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer