Hva koster silikonpuppene?

Du kan spare 20 prosent, men er det verdt det?

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere kvinner legger seg under kniven for å få større bryst.

Det ble antatt i en artikkel fra Tidsskrift for Den norske legeforening fra 2005 at rundt 50.000 norske kvinner hadde silikonbrystimplantater. I dag, tre år senere, kan vi regne med at tallet er betydelig større.

Les også: Dette bør du ikke gjøre mot kroppen din

7. 000 kroner i forskjell

Et par spretne, nye bryster kan koste deg dyrt, og det finnes også mange forskjellige proteser å velge mellom. DinSide Helse har laget en prisoversikt på noen tilfeldig valgte klinikker i Osloområdet, Bergen, Trondheim og på Østlandet. Merk at dette på ingen måte er noen kvalitetstest og at vi kun har gått på priser.

Resultatene viser at det er et relativt stort spenn i prisene, med startpriser fra 23.800 kroner på Ringvoll Klinikken i Askim til 29.000 kroner på Klinikk Bergen. Velger du ut ifra pris, kan du altså spare 20 prosent.

Det kan også være lurt å sjekke om selve konsultasjonen er inkludert eller ikke,før du eventuelt tar operasjonen.

SE PRISENE HER

Velg en erfaren kirurg

- Brystimplantatene har i seg selv en høy, men varierende pris. Dette reflekterer prisen på operasjonen i stor grad. Det betyr at anerkjente protesetyper er dyrere, og derfor blir operasjonen dyrere, sier Dr. Christian Busch på plastikkirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.