Hva med brukt firmabil?

Dr. Krone: Sjefen frister med firmabil, og anbefaler meg en brukt - framfor en ny bil. Hva vil lønne seg skattemessig?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg har et spørsmål om firmabil.

Dersom arbeidsgiver kjøper en brukt bil, skal beregningen av skatt for privat bruk av bil ta utgangspunkt i bilens pris som ny eller bilens pris ved kjøp?

F.eks. Bilens pris som ny var 365.000 mens innkjøpspris for bilen når den er tre år gammel er 245.000. Sjefen min mener at det vil være mest lønnsomt å få en brukt firmabil. Mvh

XXX

Dr. Krone:

Hei - fordelen ved å ha firmabil regnes som lønnsinntekt og gir deg ekstra skatt. Og det er nybilprisen som er utgangspunktet.

Det er derfor det aldri er aktuelt med brukte biler som firmabiler. Fordelen beregnes ut fra kilometersatser som graderes etter bilens listepris som ny.

Det er bilimportørens listepris for bilen på tidspunktet for første gangs reistrering, eksklusive frakt- og registreringsomkostninger som blir avgjørende. HUSK: I dag er skattebelastningen på firmabil såpass høy at den ofte overstiger de faktiske kostnadene ved bilholdet. Til sammenligning er bilgodtgjørelse innenfor statens satser skattefritt.

Sørg derfor for at du velger riktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer