Hva med tilfluktsrommene?

Det er kun plass til 2,5 millioner mennesker i norske tilfluktsrom som fremdeles er operative. Hva skjedde med «bomberommene»?

ER DETTE «DITT» TILFLUKTSROM? Det finnes cirka 25.000 tilfluktsrom i Norge, og alle som finnes i dag, skal opprettholdes. Det er kommunene eller private som har ansvaret for vedlikehold, og det bygges i utgangspunktet få nye. Foto: KRISTIN SØRDAL
ER DETTE «DITT» TILFLUKTSROM? Det finnes cirka 25.000 tilfluktsrom i Norge, og alle som finnes i dag, skal opprettholdes. Det er kommunene eller private som har ansvaret for vedlikehold, og det bygges i utgangspunktet få nye. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes apper som kan gi deg nødinformasjon på telefonen - og så har vi fremdeles varlingene fra Sivilforsvarets anlegg.

To ganger i året er det varslingsprøver av alle varslingsanlegg i Norge, og én av disse er 14. juni klokken 12.

Varslingsprøvene er alltid den andre onsdagen i januar og juni, klokka 12. Og meldingen er alltid «Viktig melding - lytt på radio».

En fersk undersøkelse utført av Faktum Markedsanalyse for DSB viser imidlertid at bare halve befolkningen vet hva signalet betyr.

Ifølge Jon Birger Berntsen i DSB, som er sjef for Sivilforsvaret, rullerte man tidligere på varslingsingalene «viktig melding - lytt på radio», «flyalarm» og «faren over», men de siste årene har man kun sendt signalet «viktig melding - lytt på radio».

- Signalet betyr i praksis «søk informasjon». Det viktigste er ikke hvor du søker informasjon ved akutt fare, men at du faktisk gjør det, sier Jon Birger Berntsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer