Hva sier Forbrukerrådet?

For å finne ut hvordan dette er i henhold til Kjøpsloven tok vi kontakt med rådgiver Jon Lange ved Forbrukerrådets sekretariat.

Publisert

I følge Jon Lange må vi her skille mellom de tilfellene der du får "omlevering", det vil si en helt ny gjenstand, og der gjenstanden repareres.

Der du får en helt ny gjenstand

Dette er de uproblematiske tilfellene. Leverer du din ødelagte Playstation inn til reparasjon og du så får en helt ny og ubrukt maskin tilbake, vil selvsagt kjøpslovens rettigheter også gjelde på denne. Det vil si at du kan basere deg på en helt ny reklamasjonsfrist etter kjøpsloven, og denne vil begynne å løpe fra du som kjøper mottar den nye gjenstanden.

Der problemdelen er byttet eller reparert.

Lange henviser her til kjøpslovens kommentarutgave, og sier at regelen for omlevering også bør gjelde her. I alle fall der det dreier seg om utskiftning av vesentlige komponenter.

For at det skal begynne å løpe en ny reklamasjonsfrist når videospilleren din har blitt reparert, blir altså spørsmålet om det har skjedd en "utskiftning av vesentlige komponenter".

Dette bør være enkelt å avgjøre. Når en gjenstand er reparert følger det normalt med en "nota" som viser hva som er gjort. Viser denne reparasjonsbekreftelsen at de har byttet hele drivverket, vil dette naturlig være en "vesentlig komponent", mens skifte av en dårlig strømkontakt neppe vil føre fram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer