Hva sier jussen?

Loven er dessverre ikke entydig.

Publisert

Ingen klare lovregler...Om arbeidstager har plikt til å betale tilbake lønn når han har fått for mye utbetalt reguleres av to selvstendige regelsett; arbeidsmiljøloven § 55 og uskrevne avtalerettslige regler.

Arbeidsmiljølovens regler fastsetter at fradrag i lønn eller feriepenger ikke kan gjøres uten at det er inngått skriftlig avtale om dette mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Dersom arbeidsgiver av en eller annen grunn mener at du har gjort deg skyldig i forhold som gir han rett til å holde tilbake lønna, må han først ha dom for kravet sitt, eller avtale det med deg.

Er en slik avtale inngått, skal fradragets størrelse avpasses etter arbeidstakerens alminnelige løpende utgifter.

De ulovfestede reglene kan også gi arbeidsgiver rett til å få tilbake det som er utbetalt feilaktig. Retten til å kreve tilbakebetaling når utbetaling har skjedd på grunn av en villfarelse om betalingspliktens eksistens eller omfang, kalles for læren om condictio indebiti.

Det finnes en god del rettspraksis om spørsmålet. Den grunnleggende dommen presiserte følgende: "Det er et grunnleggende trekk i læren om condictio indebeti at hvert tilfelle skal vurderes konkret og under hensyn til rimelighet". (Rt. 1985 s.290 - Birgodommen)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer