Hva skal du drikke til julematen?

Pinnekjøtt, ribbe, kalkun eller lutefisk? Her er dråpene som passer til julens godsaker.

DEILIGE DRÅPER: Det finnes rødvin, hvitvin, champagne og juleøl som passer fint til julematen. Foto: COLOURBOX
DEILIGE DRÅPER: Det finnes rødvin, hvitvin, champagne og juleøl som passer fint til julematen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Deilig julemat, krever deilig drikke – men – det er ikke bare-bare å finne den perfekte vinen eller det mest passende ølet til julemiddagen.

En vin som passer godt til pinnekjøtt, er ikke nødvendigvis noe godt valg til lutefisken. Ei heller er et godt ribbeøl nødvendigvis like velsmakende til kalkun.

Årets beste og verste juleøl 2009

Hvilket juleøl skal du velge?

Mange velger å nyte et glass juleøl eller to til maten. Det kommer stadig flere sorter på markedet, og DinSide testet for ikke lenge siden hele 54 forskjellige flasker.

Best i test ble Berentsens Julefnugg, som du får kjøpt på Vinmonopolet. Ifølge ekspertpanelet har ølet en deilig lukt av kaffe, alkohol og syre, og smaker syre, brent karamell, søtt, kandisert sukker, rosin, mørk konfektsjokolade og alkoholvarme.

Men passer testvinneren til mat? Ja, så absolutt! Dommerpanelet mener at Julefnuggen er perfekt til spesielt fet julemat, som ribbe eller røkt pinnekjøtt. Ølet fikk også skryt for å passe godt som hyggedrikke.

Et annet godt alternativ er Ringnes Julebokk, som passer godt til forskjellige typer julemat. Ølet fikk terningkast seks, så den burde være en sikker vinner. Husk at innholdet i flasken måler hele 9 prosent alkohol, noe som er mer enn i de fleste andre øltypene, men fortsatt mindre enn vanlig vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer