Hva skjer: Bensinprisene

De norske bensinprisene vil nok ikke bli så veldig påvirket.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Normalt kan man si at bensinen følger oljeprisen. Men i Norge må det svært store svingninger til for at det skal gi utslag i prisen, sier oljeanalytiker Øyvind Strømsæther i Norwegian Oil Trading.

Høye avgifter

Grunnen er at 70-80 prosent av de norske bensinprisene er avgifter. Dermed spiller avgiftene selvsagt en mye større rolle enn råprisen på olje.

- I tillegg er det overskudd på bensin i Europa akkurat nå. Jeg tror kanskje at konsekvensene av en krig kan få større betydning for prisen på fyringsolje, konkluderer Strømsæther.

For tiden er oljeprisen om lag 31 dollar per fat.

En kortvarig krig vil ikke gi oljepris over 35 dollar per fat, vurderer oljeanalytikeren. Men blir krigen lang, vil prisen kunne nærme seg 40 dollar per fat.

Enig

Redaktør i iMarkedet, Are Slettan, er enig med oljeanalytikeren.

- Det vil trolig bli liten effekt på bensinprisene. En oljeprisoppgang fra dagens allerede høye nivå blir nok kortvarig. Dessuten utgjør avgifter en svært stor del av bensinprisen i Norge, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer