Hva skjer: Boligprisene

Ifølge eksperten kan et boligkrakk bare utløses av psykologiske faktorer.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ifølge Bjørn Erik Øye, leder i Prognosesenteret, vil et eventuelt boligkrakk i forbindelse med en krig i Irak bare komme som følge av at vi hisser hverandre unødig opp.

- Norge er på alle måter et av de rikeste landene i verden. Men likevel er vi en gjeng med sytrere som har gått ned i en kollektiv depresjon. Kommer det et krakk i boligmarkedet i Norge, vil det være på grunn av psykologiske faktorer, sier Øye.

Ut over at nasjonens økonomi er sunn, nevner han blant annet at nordmenn flest opplever positive endringer i lønningene sine, og at det er en tendens til at folk ønsker å bo i sentrum. Det drar prisene opp.

Mer forsiktig

Sjeføkonom Juel i Nordea er delvis enig.

- Blir krigen lang, kan man forvente at folk blir litt mer forsiktige, og kanskje ikke ønsker å ta på seg nye økonomiske forpliktelser. Det kan gi en dypp i boligmarkedet, men den vil ganske raskt gå over når alt stabilisere seg igjen, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer