Reiseforsikring

Hva skjer hvis Airbnb-verten avlyser?

Én av tre under 35 år er usikre på hva reiseforsikringen dekker, viser en ny undersøkelse.

DA BLIR DET TELT, DA: Det er forskjell på hva forsikringen dekker hvis Airbnb-bestillingen din blir kansellert kontra hvis hotellrommet blir det. Forsikringen dekker nemlig ikke merutgifter som følge av at Airbnb-verten plutselig kansellerer, siden dette reguleres mellom leietaker og utleier, påpeker forsikringsselskapet Fremtind. Har dere ikke en back-up til Airbnb-bestillingen, må dere kanskje fram med teltet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
DA BLIR DET TELT, DA: Det er forskjell på hva forsikringen dekker hvis Airbnb-bestillingen din blir kansellert kontra hvis hotellrommet blir det. Forsikringen dekker nemlig ikke merutgifter som følge av at Airbnb-verten plutselig kansellerer, siden dette reguleres mellom leietaker og utleier, påpeker forsikringsselskapet Fremtind. Har dere ikke en back-up til Airbnb-bestillingen, må dere kanskje fram med teltet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Mange unge vet ikke at de må ha egen reiseforsikring når de fyller 20 år. Det gjelder stort sett hos alle forsikringsselskap. Dermed er det slik at mange 20-åringer heller ikke har egen reiseforsikring, ifølge Fremtind, DNBs og Sparebank 1s felles forsikringsselskap.

Dette er blant funnene i en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av forsikringsselskapet, som også viser følgende resultater:

  • Én av tre under 35 år er usikre på hva reiseforsikringen dekker.
  • Mest usikre er de under 24 år, til tross for at det er flest av disse som skal ut og reise i sommer.
  • Én av fire oppgir å ha full kontroll på hva reiseforsikringen dekker, og det er de over 55 år som har best kontroll.
  • Om lag 85.000 nordmenn oppgir at de burde sjekket forsikringen bedre, og nesten 200.000 vet ikke hva reiseforsikringen dekker.

- Uten reiseforsikring kan du fort bli påført svært høye utgifter hvis blir syk eller utsatt for en ulykke på reisen. Et sykehusopphold i utlandet kan fort koste deg et par hundre tusen om du er riktig uheldig, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer