Bank og betaling

Hva skjer hvis du oppgir feil kontonummer?

Tastet feil kontonummer for betalinger eller utbetalinger? Bankene har sikkerhetssystemer som skal redde deg.

TASTET FEIL KONTONUMMER? Hva skjer egentlig dersom du taster feil kontonummer når du skal betale noen - eller noen skal betale deg? Foto: Shutterstock/NTB scanpix
TASTET FEIL KONTONUMMER? Hva skjer egentlig dersom du taster feil kontonummer når du skal betale noen - eller noen skal betale deg? Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oppgitt feil kontonummer til noen som skal betale deg penger?

Heldigvis har banken sikkerhetssystemer som skal minimere mulighetene for at en eventuell betaling til feil kontonummer skal gå igjennom.

Men noen ganger skjer det likevel at du slumper til å betale inn på et kontonummer som tilhører en ganske annen enn du mente å betale til.

Nettbanken vil avvise ugyldige kontonummer

Fagsjef for betaling i SpareBank1, Øystein Lysvik, sier til Dinside at det av og til skjer at en mottaker oppgir feil kontonummer, eller at den som betaler taster feil kontonummer.

- For begge disse tilfellene gjelder følgende: Alle bankkontonummer er bygget opp med en intern sikkerhetssjekk, som medfører at tilfeldige feiltastinger på siffernivå gjør at nettbanken avviser kontonummer som et ugyldig nummer, forteller Lysvik.

Men han sier videre at det likevel kan hende at det feilaktige kontonummeret faktisk er et gyldig kontonummer som tilhører en tilfeldig mottaker.

- I slike tilfeller er det behov for tilleggsmekanismer som beskytter betaleren best mulig. Ved betaling av fakturaer til bedrifter er som oftest KID en del av informasjonen som skal følge transaksjonen. Betaling med feil KID vil bli avvist, og dette gir betaler en ekstra trygghet, sier Lysvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer