Bankkort som legitimasjon

Hva skjer med bankkort med bilde?

Dette betyr ankomsten av nasjonalt ID-kort for bankkort som legitimasjon.

ID-KORT: Med et nytt nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nye nasjonale ID-kortet ble klart for bestilling fra 30. november i fjor. Dermed tilbys nordmenn endelig et skikkelig alternativ til passet - som du tross alt ikke har behov for om du stort sett holder deg i Norge.

I hverdagen er det fortsatt mange som bruker bankkort med bilde som legitimasjon. Men vil bankene fortsette med å tilby dette fremover - og vil det fortsatt være gyldig som legitimasjon?

Det har vi funnet ut for deg.

Lettere å fase ut bankkort som ID

Da Dinside i 2019 skrev om at det nasjonale ID-kortet har tatt for lang tid, uttalte Justis- og beredskapsdepartementet at det ikke er gitt generelle regler om hva som er gyldig legitimasjon i Norge.

Derimot fastsettes krav etter behov i tilknytning til ulike ytelser og tjenester, som betyr at det vil kunne variere fra område til område hvilke krav som stilles for å regnes som gyldig legitimasjon.

Vi har spurt departementet om det fortsatt er opp til forskjellige aktører, som banker, Posten, vegvesenet og liknende, om de vil godta bankkort med bilde som legitimasjon.

- Det er riktig som du skriver, men det vil bli lettere for offentlige og private aktører å fase ut bankkortet som gyldig legitimasjon nå når det nasjonale ID-kortet er tilgjengelig. For norske borgere kan også det nasjonale ID-kortet brukes som identifikasjon i EØS-området, sier Andreas Skjøld-Lorange, senior kommunikasjonsrådgiver i justis- og beredskapsdepartementet, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer