Styringsrenten øker mars 2019

Hva skjer med boligprisene?

Flere hyppige renteøkninger kan gi utslag i boligmarkedet.

HØYE BOLIGPRISER: Oslo er en by i Norge med svært høye boligpriser. Ifølge Eiendom Norge kan hyppige renteøkninger framover få utslag i områdene hvor prisene er høyest, da gjeldsbelastningen for kjøperne også er høyest her. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HØYE BOLIGPRISER: Oslo er en by i Norge med svært høye boligpriser. Ifølge Eiendom Norge kan hyppige renteøkninger framover få utslag i områdene hvor prisene er høyest, da gjeldsbelastningen for kjøperne også er høyest her. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank har økt styringsrenten både i september 2018 og mars 2019, begge gangene med 0,25 prosentpoeng.

Det gjenstår å se hvordan bankene reagerer og om de justerer utlånsrentene sine, og videre hvordan dette vil påvirke lånene dine.

Men: Hva kan skje med boligprisene?

Renteøkning kan senke boligprisene

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim sier at isolert sett har renteøkning en negativ effekt på boligprisene.

- Det kan bli lavere boligpriser på kort sikt, altså utover høsten, men de vil nok stabilisere seg igjen på lang sikt, sier Kvadsheim til Dinside.no.

Dermed mener han at hvis du skal kjøpe bolig, kan du like greit gjøre det nå framfor å vente på et «krakk» som kanskje ikke kommer.

- Det kan komme en kortsiktig prisnedgang, men kjøper du for å eie noen år fram i tid, trenger du ikke å bekymre deg for dette. Jeg forventer ikke oppsiktsvekkende boligprisfall, sier Kvadsheim.

Hyppige renteøkninger kan gi større utslag

Eiendom Norge påpeker at renteøkningene i fjor høst og nå i mars var varslet i god tid, så de fleste er godt forberedt. Renteøkninger svekker forbrukernes kjøpekraft, men samtidig er kjøpekraften solid med et stabilt, godt arbeidsmarked og generelt god lønnsvekst de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer