Sommeren 2020:

Hva skjer med sommerjobbene?

Virke spår en halvering i antall sommerjobber. Tall fra Finn viser derimot ikke samme trend.

FÆRRE SOMMERJOBBER: Tall fra Virke tilsier at det blir færre sommerjobber i sommer. Her fra Tollboden i Kragerø i fjor sommer. Foto: NTB/Scanpix
FÆRRE SOMMERJOBBER: Tall fra Virke tilsier at det blir færre sommerjobber i sommer. Her fra Tollboden i Kragerø i fjor sommer. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Kun 18 prosent av virksomhetene planlegger å ansette sommervikarer, viser en undersøkelse fra Virke. Nedgangen skjer i så godt som alle Virkes bransjer, men er størst innenfor faghandel – som klær og skobutikker, innen kultur og opplevelse, reiseliv og trening.

Tall fra Finn.no viser derimot ikke samme tendens.

Halvering av antall sommerjobber

- Det ligger an til en halvering av antall sommerjobber i år. Dette er dårlig nytt for ungdommen. Nedgangen i sommerjobber har vært en trend over tid, men i 2020 er det et stup, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon i en pressemelding.

Tallene kommer fra Virkes medlemsundersøkelse gjennomført 4.-6. mai, med totalt 1789 respondenter.

- Det er dessverre mange av virksomhetene som vanligvis tar inn flest sommervikarer som også er hardest rammet av omsetningssvikt på grunn av korona - slik som i turistnæring, servering, opplevelser og kulturvirksomhet, sier Kristensen.

Mange Finn-annonser

Ifølge Finn.no er «sommerjobb» det mest brukte søkeordet på Finn jobb, og i april alene ble det gjort nesten 15.000 søk etter nettopp sommerjobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer