Sommeren 2020:

Hva skjer med sommerjobbene?

Virke spår en halvering i antall sommerjobber. Tall fra Finn viser derimot ikke samme trend.

FÆRRE SOMMERJOBBER: Tall fra Virke tilsier at det blir færre sommerjobber i sommer. Her fra Tollboden i Kragerø i fjor sommer. Foto: NTB/Scanpix
FÆRRE SOMMERJOBBER: Tall fra Virke tilsier at det blir færre sommerjobber i sommer. Her fra Tollboden i Kragerø i fjor sommer. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Kun 18 prosent av virksomhetene planlegger å ansette sommervikarer, viser en undersøkelse fra Virke. Nedgangen skjer i så godt som alle Virkes bransjer, men er størst innenfor faghandel – som klær og skobutikker, innen kultur og opplevelse, reiseliv og trening.

Tall fra Finn.no viser derimot ikke samme tendens.

Halvering av antall sommerjobber

- Det ligger an til en halvering av antall sommerjobber i år. Dette er dårlig nytt for ungdommen. Nedgangen i sommerjobber har vært en trend over tid, men i 2020 er det et stup, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon i en pressemelding.

Tallene kommer fra Virkes medlemsundersøkelse gjennomført 4.-6. mai, med totalt 1789 respondenter.

- Det er dessverre mange av virksomhetene som vanligvis tar inn flest sommervikarer som også er hardest rammet av omsetningssvikt på grunn av korona - slik som i turistnæring, servering, opplevelser og kulturvirksomhet, sier Kristensen.

Mange Finn-annonser

Ifølge Finn.no er «sommerjobb» det mest brukte søkeordet på Finn jobb, og i april alene ble det gjort nesten 15.000 søk etter nettopp sommerjobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.