Hva skjer når den ryker?

1-kronesmobilene kan bli ekstra dyre.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide minner jevnlig om at 1-kronesmobilene i praksis kan bli mye dyrere enn hvis du kjøper mobiltelefon og abonnement hver for seg. Nå er det også avgjort at kompensasjonen kan bli liten dersom den går i stykker.

Du kan risikere å få utbetalt det du betalte, nemlig én krone, selv om mobiltelefonen har vært bundet opp til et dyrt abonnement over lengre tid.

En slik sak har nylig vært oppe i Forbrukertvistutvalget. Klageren kjøpte en Sony Ericsson W8801 mobiltelefon hos elektronikkjeden Expert for 1.199 kroner, og telefonen ble solgt med 12 måneders binding til et Tele2 Extra-abonnement.

Lyst til å ringe nesten gratis? Prøv vår mobilkalkulator!

Vil ha det telefonen koster

Klageren forteller at telefonen i perioden juni til desember 2008 var inne for reparasjon ved tre anledninger for samme feil. Problemet var at telefonen slo seg av. I januar 2009 fikk han derfor en ny, lik telefon. Etter kort tid viste det seg å være problemer med også denne, idet den ikke tok lading. Partene ble enige om heving av kjøpet og klageren har fått tilbakebetalt kr 1.199 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer