Hva synes vi vår leser bør gjøre?

Hvorvidt kommunen vil vinne fram med sitt tilbakebetalingskrav i domstolene er usikkert. Vårt råd er derfor at vår leser i første omgang avviser tilbakebetalingskravet.

Publisert

Det er altså ikke en hovedregel at du har plikt til å betale tilbake penger du har mottatt, og som du i virkeligheten ikke hadde krav på. En slik regel ville føre til at det altfor ofte ble rippet opp i forhold som man med grunn trodde var opp og avgjort.

Som det framgår av 5527 TARGET="_top">jussen kan det imidlertid være rimelig å pålegge lønnsmottageren en tilbakebetalingsplikt, og da spesielt i de tilfellene han forsto eller burde ha forstått at han ikke hadde rett til å motta pengene.

Gode kort

I denne saken har den feilaktige betalingen åpenbart berodd på rot eller misforståelser hos kommunen. Sett i sammenheng med at de må anses som den profesjonelle part, bør vår leser ha gode kort på hånden. Spesielt siden det ikke kom noen lønnslipp samtidig med utbetalingen av lønnen.

I praksis har en arbeidsgiver som har utbetalt for mye lønn, feriepenger eller lignende, små sjanser til å vinne fram med et tilbakesøkingskrav, med mindre han tok et utrykkelig forbehold da utbetalingen fant sted.

Det er, i følge våre opplysninger, ikke gjort i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer