Hva tenner damer på?

Den mannlige lysten er ærlig og enkel. Responsen vi gir en søt, ung dame er utviklet i millioner av år, og komplett umulig å kutte ut. Damer er mer kompliserte – men ny forskning har forsøkt å forklare dem.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er det kvinner synes er attraktivt hos menn? Les en vanlig undersøkelse, så ser du at det som virkelig tenner kvinner er en god sans for humor, selvtillit, omtanke for andre, bla bla bla.

Med andre ord trenger du bare å være en snill gutt, og damene vil flokke seg rundt deg.

Det er naturligvis bare tull. Det vet alle.

Så det du bør gjøre er å glemme hva damene sier - men følge med på hva de gjør i stedet. Disse to tingene er ofte vidt forskjellige. Dette skyldes at kvinner er spesialister på å lure seg selv - og de er like flinke til å lyve til seg selv om sin egen oppførsel.

Cash is king
En ting som stadig vekk gjentas i undersøkelser er at kvinner vil ha menn med masse penger.

Studier blant college-studenter viser at når jenter blir vist bilder av menn i høy-status uniformer (dress, slips, dyre klokker etc) og lav-status uniformer , vil de velge mennene i dress og slips uansett hvordan de ser ut.

I følge disse studiene er tiltrekning for kvinner like enkelt som for menn - fargen på tusenlappene er alltid kledelig.

De samme studiene viser at collegegutter er overbevist om at de vil få mer sex hvis de antyder at de har en høyere status enn det de egentlig har.

Det beste sjekketrikset er å kjøre dyr bil, skryte av tidligere bragder og legge fokus på hvor mye penger de har - eventuelt hvor mye de kommer til å tjene i fremtiden.

Jentene satser på make-up, smykker, hårfrisyrer og klær som fremhevet deres kvinnelige former.

Evolusjon
Psykologer som har spesialisert seg på evolusjon, som Dr. David Buss, tror at grunnlaget for dagens mønster blant menn ble lagt så langt tilbake som i steinalderen.

Buss har nettopp utført en undersøkelse som involverte 10.000 mennesker i 37 land over hele verden. Han fant ut at menn konsekvent verdsetter fysisk tiltrekking og ungdom i deres potensielle partnere, mens kvinner verdsetter ambisjon, status og finansielle resurser.

I evolusjonære termer: Menn jakter på seksuelt tiltrekkende damer som har ser friske ut og dermed kan bære fram deres barn. Kvinner på sin side jakter på menn som har resurser nok til å ta vare på deres barn.

Betyr dette at kvinner er genetisk programmert til kun å satse på menn som har mye penger og ressurser, og til å forkaste menn som har mindre penger?

Er det sånn at den eneste bulen i buksa de vil ha er den som lommeboka gir?

Promiskuøse aper
Doktor Tim Birkhead fra University of Sheffield er ikke helt enig.

Han har skrevet den banebrytende boken : Promiscuity: An Evolutionary History of Sperm Competition”. Den bygger på ett bredt spekter av forskning i dyreriket.

Han fant ut at kvinnelig promiskuitet - altså kvinner som har sex med flere partnere - ofte ikke er styrt av ressurser eller status.

Faktisk er dette mer regelen enn unntaket.

Kvinner i de fleste raser, fra fluer til pingviner, har rutinemessig sex med flere forskjellige partnere. Dette stemmer spesielt godt blant høyerestående pattedyr som sjimpanser og bavianer - som har en DNA profil som matcher 99 % med menneskets DNA.

Ifølge Jane Goodall (”The Chimpanzees of Gombe”), kan en hunn-sjimpanse parre seg med så mange som 50 forskjellige hann-sjimpanser i løpet av en dag.

Ikke nok med det, hun vil også aktivt finne lav-status sjimpanser fra andre flokker for å få mer sex.

Bavianer - som oppfører seg mer likt mennesker enn sjimpanser - er dyrerikets swingers. De har til og med gruppesex og sex (også lesbisk sex) kun for fornøyelsen.

Betydningen av denne forskningen for dagens kvinner er enorme.

Ifølge Birkhead er altså kvinner av vår egen art genetisk programmert til å være promiskuøse. Dersom Birkhead har rett i at vi har en felles evolusjonær oppførsel med sjimpanser og bavianer, betyr dette at kvinner skulle være tiltrukket av menn uansett status.

Det betyr altså at kvinner også tenker med vaginaen. At de bruker den enorme seksuelle makten de har til å få det de vil ha fra menn.

Menn på sin side synes det er helt greit.

Nå som vu har har likestilling, kvinner som tjener like mye penger som menn og hevder at de ikke trenger noen menn til å forsørge dem, så er det kanskje på tide at kvinner begynner å bli litt mer ærlige?

Kanskje det er også på tide at kvinner begynner å finne seg menn uavhengig av status - slik som naturen åpenbart har ment at det skal være?

Kanskje det er på tide at kvinner innrømmer at de bare har sex for sexens skyld?

Kjære menn, dere har to valg: Enten å fortsette med å være finansiell slave og ofre manndommen på alteret til ære for kvinnene, eller dere reise dere og kreve deres rett - si nei til kvinnelig utnytting.

Nå har du lest saken, men hva synes du? Er forfatteren en mannssjåvinist? [Følg debatten her.]

 

Mozon.no, 13.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer