Hva tjener de egentlig?

Skattelistene har ikke hele svaret. Vi gir deg mer nøyaktige utregninger.

(Illustrasjon: Kim Jansson)
(Illustrasjon: Kim Jansson) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tjener du mer enn det som står oppført i skattelistene? Det gjelder de fleste av oss. Skattetallene viser aldri nøyaktig inntekt, og som regel ligger en persons bruttoinntekt over det som står i ligningen.

Med vårt skattesøk kan du regne ut en mer nøyaktig inntekt. Skroll ned for eksempel.

Til skattesøket >>>

Inntekten som vises i skattelistene, er nettoinntekt før fradrag for særfradrag. Inntekten omfatter all skattepliktig inntekt, enten det er lønn, pensjon, næringsinntekt, gevinster, renteinntekter også videre, men er redusert med fradragsberettigede beløp som minstefradrag, fradrag i tilknytning til arbeidsinntekt, tap og renteutgifter.

Du kan altså ikke se hva vedkommende nøyaktig har tjent i løpet av det forrige året.

Vi har utbedret vårt skattesøk slik at finner mer nøyaktige tall. Når du har funnet den du søker, kan du klikke på navnet til vedkommende for mer informasjon. Da vil vi gi deg et omtrentlig estimat av hva denne personen egentlig tjener.

Hva tjener de egentlig?


Vet du noe om personens sivilstatus, gjeld eller formue? I feltet som kommer opp, kan du klikke deg videre for grundigere utregninger.

Hva tjener de egentlig?


Prøv selv >>>

Hva tjener naboene?

Kanskje er du nysgjerrig på hvordan det står til med skattenivået i ditt eget nabolag? Vårt skattesøk inneholder et eget postnummersøk slik at du enkelt kan få en oversikt fra et gitt område. Taster du ditt postnummer, vil du automatisk få opp en sortert liste over skatteyterne i dette området. Den som bidrar mest til staten, vil stå øverst. De som bidrar aller minst, vil stå til slutt. Merk at listen er sorterbar. Ønsker du heller en alfabetisk oversikt, klikker du på 'navn' øverst til venstre i listen som kommer opp.

Hva tjener de egentlig?


Tjener du best av alle?

Hvordan ligger du egentlig an sammenlignet med resten av Norges befolkning? Selv om skattetallene ikke gir nøyaktig inntekt, gir de deg en pekepinn. Ved å taste ditt eget navn inn i søkefeltet og trykke knappen 'velg' får du oversikt over hvor mange i landet som tjener mer enn deg.

Du får også vite hvor mange i din kommune som tjener mer enn deg, hvor mange med ditt postnummer som tjener mer enn deg, og hvor mange fra ditt årskull som tjener mer enn deg. Ligger du på 90. plass i din kommune, eller kanskje på 2050. plass på ditt årskull? Finn det ut selv

Hva tjener de egentlig?Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer