Hva tjener sjefen din?

Nå er tallene her, og vi har forbedret vårt skattelistesøk.

Hva tjener sjefen din?
Publisert
Sist oppdatert

Enten du liker det eller ikke - myndighetene har bestemt at skattelistene er offentlig informasjon. Nå kan du søke opp sjefen, kompisen, eksen eller svigermor og finne deres skattbare inntekt for 2007.

Søk i skattelistene nå >>>

Selv om skattelistene viser navn, fylke, kommune, postnummer og alderen til skattesubjektene, er det tallene de fleste er interessert i. Men hva sier egentlig tallene deg?

Skroll ned og se de nye mulighetene!

Skattelisten omfatter skattyterne i hver kommune og inneholder:

  • Alminnelig inntekt
  • Formue
  • Skatt

Inntekt:
Dette er nettoinntekten før fradrag for særfradrag (= alminnelig inntekt).
Inntekten omfatter all skattepliktig inntekt, enten det er lønn, pensjon, næringsinntekt, gevinster, renteinntekter også videre, men er redusert med fradragsberettigede beløp som minstefradrag, fradrag i tilknytning til arbeidsinntekt, tap og renteutgifter.

Formue:
Formuesbeløpet er skattepliktig bruttoformue per 31.12.2006, men tallene er redusert med fradragsberettiget gjeld. Formuen omfatter blant annet bankinnskudd, kontanter, likningsverdi på aksjer, bolig og annen fast eiendom, driftsløsøre, privatbil også videre.

Skatt:
Skatten omfatter skatt av alminnnelig inntekt, formuesskatt, trygdeavgift og eventuell toppskatt. Sum beregnet skatt er det beløp skattyeren i alt skal betale. Vær klar over at fradrag for godkjent godtgjøring i tilknytning til aksjeutbytte ikke er med i den beregnede skatten.

Du kan altså ikke se hva vedkommende nøyaktig har tjent i løpet av det forrige året.

Vi har utbedret vårt skattesøk slik at finner mer nøyaktige tall. Når du har funnet den du søker, kan du klikke på navnet til vedkommende for mer informasjon. I feltet som kommer opp, kan du klikke deg videre for grundigere utregninger.

>>>>>Her søker du i skattelistene

Hva tjener naboene?

Kanskje er du nysgjerrig på hvordan det står til med skattenivået i ditt eget nabolag? Vårt skattesøk inneholder et eget postnummersøk slik at du enkelt kan få en oversikt fra et gitt område. Taster du ditt postnummer, vil du automatisk få opp en sortert liste over skatteyterne i dette området. Den som bidrar mest til staten, vil stå øverst. De som bidrar aller minst, vil stå til slutt. Merk at listen er sorterbar. Ønsker du heller en alfabetisk oversikt, klikker du på 'navn' øverst til venstre i listen som kommer opp.

Hva tjener sjefen din?


Tjener du best av alle?

Hvordan ligger du egentlig an sammenlignet med resten av Norges befolkning? Selv om skattetallene ikke gir nøyaktig inntekt, gir de deg en pekepinn. Ved å taste ditt eget navn inn i søkefeltet og trykke knappen 'velg' får du oversikt over hvor mange i landet som tjener mer enn deg.

Du får også vite hvor mange i din kommune som tjener mer enn deg, hvor mange med ditt postnummer som tjener mer enn deg, og hvor mange fra ditt årskull som tjener mer enn deg. Ligger du på 90. plass i din kommune, eller kanskje på 2050. plass på ditt årskull? Finn det ut selv

Hva tjener sjefen din?


Du finner også skattesøket tilgjengelig på forsiden av DinSide.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer