Hva trenger du?

Publisert
Sist oppdatert

Bortsett fra bredbåndstilknytning trenger du selvsagt en telefon for å kunne ringe.

Du kan bruke vanlige analoge telefoner, men ikke ISDN-telefoner. Som kunde får du valget mellom en adapter (for bruk av analog telefon) eller en bredbåndstelefon. Disse koples direkte til bredbåndsuttaket.

Vil du bruke datamaskinen samtidig som du ringer, må du i tillegg ha en fordeler til bredbåndsuttaket, og deretter kople både adapter og datamaskin til fordeleren. Denne må du kjøpe ved siden av.

Det er forøvrig nok at du har bredbånd. Det stilles ingen krav til de telefonene du ringer til eller mottar samtaler fra.

Hvordan er det mulig?

Telefonledningen din består av to deler, der den ene delen utelukkende brukes til datatrafikk. Det er for denne delen du betaler ADSL-avgift for å få bredbåndstilknytning.

Den andre delen kan bare brukes for telefoni, og er forbeholdt Telenor. Operatører som ønsker å tilby telefoni ved bruk av tradisjonell teknologi må derfor betale Telenor flere tusen kroner per år for denne tilgangen til deg som forbruker. Disse kostnadene må operatørene viderefakturere deg som fastavgift. Telios teknologi gjør altså at de kan tilby teletjenester over datalinjen du allerede betaler for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer