Hvem er billigst på IP-telefoni?

Lilleputter som Telio og TeleVoIP var først ute, men nå har også gammelmonopolisten Telenor kastet seg på IP-telefonibølgen. Men hvem er egentlig billigst? Du er kun få tastetrykk unna svaret.

Publisert
Sist oppdatert

IP-telefoni er kort fortalt telefoni via bredbåndslinjen din.

Hvorfor? For deg som allerede har en bredbåndslinje er hovedfordelen med IP-telefoni den lave prisen.

Prisforskjellene er nemlig store: I praksis kan du gå ut fra at dine totale ringeutgifter i løpet av ett år vil bli halvert sammenlignet med å ringe via det vanlige telenettet.

Vi ønsker selvsagt Telenor velkommen som ny aktør, men kan allerede her avsløre at de langt fra er billigste alternativ. Likevel: De er heller ikke dyrest.

Trykk her for finne det beste alternativet for deg i DinSides unike fasttelefon og IP-kalkulator

Hva bør du huske på?

IP-telefoni der man via en adapter bruker en vanlig analog telefon til å ringe via bredbåndsnettet, kan kjapt deles i 3 grupper:1. De med gratis tellerskritt, men hvor du må betale en fast månedlig abonnementspris. Eks. Telio.no.

2. De uten faste månedlige avgifter, men der du betaler for samtalene - altså tellerskritt. F.eks. TeleVoIP.no.

3. I tillegg har du Telenors alternativ, som både inkluderer månedsavgift og tellerskritt. Dette betyr at det ikke er noe rent fasitsvar på hvilken aktør som er billigst. Svaret vil nemlig avhenge av ditt eget ringemønster: Det vil si hvor mye du ringer, men også om du ringer mest til mobiltelefoner eller hustelefoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.