Hvem er billigst på SMS?

ROTETE PRISKRIG: Billigst SMS gir Chess Queen med 28 øre per melding, mens You Best tar 0,29. Men lav SMS-pris er ikke alt. Se hva som er best for deg som taster i stedet for å snakke.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De små teleselskapene skal ha honnør for at de har utfordret gigantene Telenor og NetCom på pris. En av de siste skansene som har falt er den tidligere standardprisen på en krone per SMS-melding. I dag kan nesten alle operatørene gi deg langt billigere alternativer.

Ser vi kun på SMS-prisene virker vinnerne soleklare; akkurat nå er det Chess Queen som er billigst med 28 øre per melding, mens You Best følger rett bak med 29 øre. Skal du finne det billigste abonnementet for deg må du imidlertid ikke se deg blind på SMS-prisen alene. Høye månedsavgifter og ringepriser ødelegger glansbildet selv for de aller ivrigste SMS-fantastene.

Du må sende 104 SMSer i uka for det skal lønne seg!

Etter å lagt inn ringemønsteret til en svært flittig SMS-bruker i DinSides mobilkalkis kom vi til et oppsiktsvekkende resultat: Først ved 104 tekstmeldinger i uka, eller utrolige 416 SMSer per måned, vil det lønne seg å velge Chess Queen-abonnementet.

Holder du deg til 103 SMSer i uka blir dette rangeringen:
SelskapÅrspris
Chess King4.230.-
Symfonika Opera *4.233.-
Chess Queen 4.235.-
Combitel Pluss Anno4.257.-
You Best 4.289.-
Chess Connect4.341.-
Symfonica Classic 4.341.-
BS Mobil
Prater lite
4.528.-
PGOne Min 4.695.-
You Only4.715.-
*= tilbys kun til totalkunder,


Sender du derimot 70 meldinger i uka, ti per dag, blir rangeringen helt annerledes. Da kommer faktisk de billige SMS-abonnementene nederst på lista:

Ved 70 SMSer i uka
Selskapårskostnad
1. Symfonika Classic 3.328.-
1. Chess Connect3.328.-
2. Chess King3.406.-
3. Combitel Pluss Anno 3.416.-
4. BS Mobil Prater lite 3.516.-
5. You Only 3.548.-
6. Lyse Flexi* 3.601.-
7. PGOne min 3.683.-
8. Chess Queen3.755.-
9. You Best3.791.-
* = må være strømkunde hos Lyse Energi


Hvorfor?


Grunnen er egentlig enkel. For når selskapene gir deg billig SMS, tar de igjen på andre områder, som for eksempel høy måneds- eller årsavgift, og stive samtalepriser.

  • Både Chess Queen og You Best tar for eksempel 129 kroner i månedsavgift, og de har begge en ringepris på 1,89 per minutt.
Konklusjonen blir derfor at det kun er de mest SMS-glade av fjortisene som vil ha noe å tjene på å bytte til de billige SMS-abonnementene.

Finn ditt billigste abonnement i DinSides mobilkalkulator

Bruksmønsteret vi brukte i kalkulatoren

Vi ville finne skjæringspunktet for når det lønner seg å velge abonnement ut fra SMS-prisene alene. Vi la derfor inn et minimalt ringemønster, og lot SMS-prisene avgjøre. Ringemønsteret var som følger:

  • - Ringer ikke på dagtid, kun ett minutts telefoni om kvelden, to minutter i helgene og en samtalelengde på 1 minutt. 90% av samtalene gikk til andre mobiltelefoner, 70% i Telenors nett og resten i NetComs nett. Ingen utlandssamtaler,

Finn ditt billigste abonnement i DinSides mobilkalkulator

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer