Hvem er menneskets beste venn?

Nå er det vitenskapelig bevist hva som er det beste kjæledyret.

Det er ingen naturlov at katter og hunder må hate hverandre. Men hvem av dem elsker du? Foto: colourbox.com
Det er ingen naturlov at katter og hunder må hate hverandre. Men hvem av dem elsker du? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes hundemennesker og det finnes kattemennesker, og begge gruppene er fullstendig overbevist om at ”deres” favorittdyr er det overlegent beste kjæledyret. NewScientist har imidlertid bestemt seg for å gå vitenskapelig til verks, og finne ut hvilket av dyrene som faktisk er det beste!

Les også: Viktige kjæledyr

Det kan selvsagt diskuteres hvorvidt det egentlig er mulig å løse denne evige konflikten, da alle som har et hårete medlem av familien vet at nettopp dette dyret er helt spesielt, med sine helt unike evner og sin helt spesielle personlighet. Vitenskap har imidlertid en tendens til å se en art som en helhet, se etter fellestrekk og måle gjennomsnitt.

I tillegg kommer vi jo ikke unna at dette blir et forsøk på å sammenligne epler og pærer, eller nærmere bestemt hunder og katter.

Les også: Og dette har du i hus?

Uansett, New Scientist bestemte seg for å ta utfordringen likevel, og har latt hunder og katter ”kjempe” mot hverandre i elleve kategorier. Her er resultatet!

1. Hjerne

Med sine 64 gram er den gjennomsnittelige hundehjernen betydelig større enn en gjennomsnittelig kattehjerne, som bare veier 25 gram – men så er jo også en gjennomsnittelig hund mye større enn en gjennomsnittelig katt. Hvis man i stedet måler hjernemasse som en prosentandel av kroppsmasse, vinner kattene med en værhårsbredd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.