Tyveri på skolen:

Hvem skal betale om de dyre tingene til eleven blir stjålet på skolen?

Du kan få erstattet tyveri av ungdommens ting i skoletida, men det kommer an på forsikringen din.

FORSIKRING: Får en skoelelev frastjålet noe på skolen, kan det gå på forsikringen - men bare hvis du har riktig forsikring. Foto: Berit B. Njarga
FORSIKRING: Får en skoelelev frastjålet noe på skolen, kan det gå på forsikringen - men bare hvis du har riktig forsikring. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

«Ungdommen nå til dags» kan ha med seg alt fra en iPhone til mange tusen kroner, til dyre ytterjakker og vesker på skolen.

Men hva om noen av disse dyre tingene blir stjålet i skoletida - er det mulig å få ersattet de frastjålne tingene sine?

Denne forsikringen kan dekke tyveri

Man skulle kanskje tro at det er reiseforsikringen som kan gjelde i slike tilfeller, men det er det ikke, avkrefter If.

Derimot er det innboforsikringen din som kan komme til nytte - og ikke minst hva slags innboforsikring du har. Avhengig av dekningsgraden til din innboforsikring, kan denne dekke tyveri av dyre ting fra skoleelever.

Dinside har snakket med forsikringsselskapene Tryg og If, som forteller at deres «ekstra» og «super» innboforsikringer, vil dekke slike tyverier.

Har du en standard innboforsikring, er det altså ikke sikkert at denne typen tyverier er dekket, men dobbeltsjekk vilkårene for sikkerhets skyld.

- Har du Standard innboforsikring fra If, dekkes tyveri fra bygninger, men det er unntak for rom med alminnelig adgang, eksempelvis treningssenter, skole og butikk, legger Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver i If til.

Legg de verdifulle tingene hjemme

Kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg oppfordrer elevene om å i minst mulig grad ta med seg verdifulle gjenstander som ikke er nødvendige i skolearbeidet, og oppfordrer skolene om å gi elevene tilgang på låsbare skap.

Også mange kommuner oppfordrer elevene om ikke å ha med seg verdifulle ting på skolen.

Eksempelvis skriver Marienlyst skole i Oslo på sine nettsider at de oppfordrer elevene om å legge dyrebare ting igjen hjemme, og benytte skolens låsbare skap. De oppfordrer dessuten til å spørre læreren om å oppbevare verdigjenstander, når det er nødvendig å ha disse med seg på skolen.

Med tanke på at de fleste innboforsikringer har en egenandel, er det dessuten greit å være klar over at egenandelen utgjør en del av summen av hva den frastjålne gjenstanden kostet.

Ifølge Tryg har innboforsikringer normalt en egenandel fra 1.500 kroner og oppover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer