Hvem vil ha den bort?

Disse partiene lover deg å heve 200-kronersgrensen for momsfri nettimport.

De vil det du vil: Det er en god årstid for løfter om skattelette. Hvilke av disse vil heve 200-kronersgrensen for momsfri nettimport?
De vil det du vil: Det er en god årstid for løfter om skattelette. Hvilke av disse vil heve 200-kronersgrensen for momsfri nettimport? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du krysser grensen til Norge, kan du ha med varer for inntil 6.000 kroner uten å betale toll og avgifter for dem (3.000 kroner om du har vært borte fra landet i mindre enn ett døgn). Men om du bestiller varene fra utlandet, og postverket frakter dem hjem til deg, er det i utgangpunktet avgifter fra første krone. Men for å unngå plagsom momsbehandling av småvarer, har politikerne i slike tilfeller likevel innført en toll- og avgiftsfri grense på 200 kroner.

Økning til 1.000 kroner?

Denne grensen har vært uendret siden 1975, og bl.a. en stor Facebook-gruppe jobber for at den skal oppheves. Gruppen passerte i juli 56.000 medlemmer. Om grensen blir hevet til f.eks. 1.000 kroner, er det ikke lenger noen filmer eller cd-plater som ikke kan importeres momsfritt til Norge.

DinSides Toll- og Momskalkulator

Det er også slik at grensen idag virker pr. gjenstand, slik at man stort sett bare kan bestille én cd pr. sending. Det gjør frakten nesten like dyr som momsen. Med en grense på 1.000 kroner, kunne man bestilt 6 - 10 cd-er til omtrent samme forsendelsespris. Det vil senke den faktiske kostnaden drastisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer