Hver fjerde misfornøyd med sexlivet

Stadig flere er misfornøyde med tilværelsen, og det er sexlivet det står dårligst til med.

Publisert
Sist oppdatert

Det er sex er overalt i disse dager: I reklamefilmer, på film og TV, i aviser og tidsskrifter og ikke minst i tankene våre.

Hver fjerdeDe aller fleste er fornøyde med sexlivet sitt, men en dansk undersøkelse viser at hver fjerde person i et parforhold er utilfreds.

Det er Ekstra Bladet som har stått for undersøkelsen. I følge den danske avisen er 24 prosent av de spurte misfornøyde med sexlivet. Det er spesielt menn mellom 36 og 55 år som ikke er fornøyde. I denne gruppen er hele 31 prosent utilfredse. Blant kvinner i samme aldersgruppe er det 22 prosent som klager.

Verst i lange forholdDe som er aller minst fornøyde, er de som er i lange forhold. Jo lenger forholdet ditt har vart, jo større sjanse er det faktisk for at du er misfornøyd. Nesten halvparten av de spurte som ikke er fornøyde, er i et forhold som har vart i over 15 år. Av de misfornøyde har nesten halvparten sex mindre enn en gang i måneden. Stress, barn og karriere er hovedgrunnen til at det blir mindre sex.

Overraskende nok er det de eldre som liker sexen best, til tross for at det er de som har minst sex. Bare 19 prosent av folk over 56 år er misfornøyde, og 27 prosent av disse har sex mindre enn en gang i måneden. Dette har å gjøre med at potensen blir dårligere med årene, og at man derfor blir fornøyde med mindre sex.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer