Hver fjerde voldssak knyttes til rus

23 prosent av all vold blir begått av personer med rusproblemer, viser en svensk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Studien, som er publisert i det anerkjente engelske tidsskriftet British Medical Journal, sammenligner informasjon fra det nasjonale kriminalitetsregisteret og sykehusregistrene, der diagnoser knyttet til alkohol- og rusmisbruk er registrert, melder nettutgaven til Tidsskrift for den norske lægeforening.

Kriminalitet som drap, overfall, ran, trusler, trakassering og seksualforbrytelser ble inkludert.

Fra 1988 til 2000 ble 16 prosent av all voldelig kriminalitet begått av personer som hadde vært utskrevet fra sykehus med diagnoser knyttet til alkoholmisbruk, mens mer enn 10 prosent ble knyttet til rusmisbruk.

Total kan 23 prosent av all voldskriminalitet i Sverige knyttes til personer med alkohol- eller rusproblemer.

Forfatterne mener en kombinasjon av psykiatrisk og avrusnings- behandling av alkohol- og rusmisbrukere, kan bidra til å redusere voldskriminaliteten.

De mener slike behandlingsmetoder bør integreres i rettssystemet.

Tiltak som kan redusere risikoen for vold fra disse pasientene vil bidra til å redusere de enorme kostnadene rundt rusrelatert kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer