Hver tredje kreftpasient tar alternativ medisin

Over en tredel av alle kreftpasienter i Europa bruker alternativ medisin som en del av behandlingen.

Publisert
Sist oppdatert

Antallet pasienter som benytter seg av alternative behandlingsmetoder varierer fra 15 prosent i Hellas til nesten 75 prosent i Italia.

Tidligere studier har vist at mer enn halvparten av kreftpasientene i Norge tar i bruk annen behandling enn den skolemedisinske.

Forskerne fra universitetet i Manchester skriver i det medisinske tidsskriftet Annals of Oncology at det er viktig at leger vet om den utstrakte bruken av alternativ behandling, og at EU regluerer den mer efektivt.

Kan påvirke annen behandlingNoen typer alternativ medisin er kommet i søkelyser fordi det påvirker den sykehusbehandlingen, og kan være skadelig for pasienten.

1000 pasienter fra 14 land deltok i studien, som viser omfattende bruk og støtte for effektiviteten av alternativ medisin for kreftpasienter.

- Uansett hva leger mener om alternativ behandling viser resultatene at pasienter bruker det, og vil fortsette med det, sier doktor Alex Molassiotis fra universitetet i Manchester.

I de fleste europeiske land bruker rundt en tredel av kreftpasientene alternativ behandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.