Hver tredje nordmann bekymrer seg for uforutsette utgifter

Slik unngår du å bekymre deg for om pengene strekker til hver måned.

TELLE PÅ KNAPPENE? Opplever du at pengene ikke strekker til, og frykter uforutsette utgifter? Det finnes råd. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TELLE PÅ KNAPPENE? Opplever du at pengene ikke strekker til, og frykter uforutsette utgifter? Det finnes råd. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bekymrer du deg jevnlig over egen økonomi, og utgifter som skulle dukke opp når kontoen er tom i slutten av måneden?

Da er du ikke alene, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for BlueStep.

Fryker ekstrautgiftene

I undersøkelsen, som er landsrepresentativ, er deltakerne spurt om hvor ofte de bekymrer seg over egen evne til å betale uforutsette kostnader.

Selv om 50 prosent av de spurte aldri bekymrer seg, svarer hele 35 prosent at de månedlig bekymrer seg for uforutsette utgifter.

Samtidig er det mange nordmenn som opplever å ha tom konto før neste lønning.

- En undersøkelse vi fikk utført i sommer viste at 35 prosent hele tiden, ofte eller av og til opplever at kontoen er tom før lønning Skrekken er da at en uventet regning eller utgift plutselig dukker opp, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 til Dinside.

LES OGSÅ: Dette blir dyrere i 2015

Husk bufferen

For å unngå bekymring for å ikke ha penger til en akutt tannlegetime eller en verkstedregning hvis bilen havarerer, gjelder det å ha en buffer i form av et femsifret tall på sparekonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.