Hvert tredje barn er forsikret

Men er det nødvendig?

Hvert tredje barn er forsikret
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent 400.000 norske barn har egen forsikring, skriver Aftenposten i dag.

En mor Aftenposten har snakket med, oppfatter at innføringen av obligatorisk ulykkesforsikring for skolebarn, er et tegn på at også politikerne mener at dette er nødvendig.

Fra 1. juli i år ble det nemlig obligatorisk for alle landets kommuner og fylkeskommuner å forsikre sine skoleelever mot ulykker i skoletiden. Mange kommuner har også forsikret barna i kommunale barnehager mot ulykker i barnehagetiden. I tillegg er alle barn under tolv år forsikret av idrettslaget, når laget er tilsluttet Norges Idrettsforbund, skriver Aftenposten.

Bør sikres av det offentlige

Offentlige ytelser og trygd vil sikre et minimum, men mange forsikrer barna i tillegg. Ifølge forsikringsselskapet Gjensidige skyldes to av tre utbetalinger fra barneforsikringer sykdom, mens én tredjedel skyldes ulykker. En privat barneforsikring vil hjelpe på ulike måter, dersom sykdom eller uhell skulle ramme din families økonomi, skriver Aftenposten.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt har tidligere uttalt til NRK at forsikringsbransjen feilinformerer kundene når de ikke opplyser om at Overformynderiet i stor grad bestemmer over pengene som blir utbetalt på private barneforsikringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer