Hvilke inntekter skal det tas hensyn til?

Reisekostnadene skal fordeles forholdsmessig mellom foreldrene etter størrelsen på inntektene, de må derfor selv bidra med inntektsopplysninger.

Publisert
Sist oppdatert

Ved beregningen av foreldrenes inntekter skal det, om ikke annet blir avtalt, benyttes det samme inntektsbegrepet som ved fastsettelse av barnebidrag etter de nye barnebidragsreglene.

Har dere blitt enige om en annen størrelse på bidraget, vil det være naturlig å basere seg på de inntektene som er lagt til grunn der.

Slik finner du inntekten: Inntekten er lik personinntekten din, inkludert dine positive netto kapitalinntekter over 10. 000 kroner per år.

Der bostedsforelderen mottar utvidet barnetrygd, ekstra småbarnstillegg eller kontantstøtte, skal dette legges til vedkommendes inntekt. Det samme gjelder den fastsatte fordelen av fradrag i skatteklasse 2.

Selvstendig næringsdrivende? Er en av foreldrene selvstendig næringsdrivende skal kapitalinntektsdelen fra næringsinntekten medregnes i kapitalinntekten. Kapitalinntektsdelen er næringsinntekt minus utregnet personinntekt, underskudd i næring i inntektsåret, fremført underskudd fra tidligere år og godtgjøring for arbeid til deltaker i deltakerliknet selskap.

Annen fordeling

Hvis en av foreldrene mener at det foreligger særlige grunner som gjør en annen fordeling rimelig, kan spørsmålet om en annen fordeling av reisekostnadene bringes inn for fylkesmannen eller domstolen til avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer