Hvilke leker er bra?

- Leker må være pedagogisk riktige, sier produsenter. Men eksperten stiller spørsmål ved påstanden.

Denne leken skal ifølge produsenten utvikle barnets koordinering mellom hånd og øye. Men må det virkelig avanserte leker til for å få til denne utviklingenn? Foto: Playskool
Denne leken skal ifølge produsenten utvikle barnets koordinering mellom hånd og øye. Men må det virkelig avanserte leker til for å få til denne utviklingenn? Foto: Playskool Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barn har en utrolig fantasi og lærer fort. Foreldre som kjøper pedagogiske leker til barna sine får en bedre utdanning og erfaring tidligere i livet enn barn som ikke får nok å bryne seg på (Leker.info).

For å imøtekomme barnets forskjellige behov har en ny leketøyserie todelte lekefunksjoner som følger barnets forskjellige utviklingstrinn og forskjellige former for lek (pressemelding).

Foreldre bør også passe på at leketøyet er pedagogisk riktig. Leketøyene skal være til hjelp for leken og barnas utvikling (Mammanett.no).

Foreldre oppfordres til å kjøpe såkalte pedagogisk riktige leker, som vil utfordre og utvikle barnet. Men gir disse lekene virkelig en pedagogisk merverdi?

Husk: Noen leker kan være ulykkesfellerDisse lekene er også farlige!

Rotete lek

Leken starter allerede fra fødselen. I den første tiden er det sterke farger, morsomme mønstre og fine kontraster som gjelder. Senere skiftes babyleketøyet ut til fordel for nye utfordringer. Barnet begynner å føle og ta på leketøyet og det bygger ting.

Selv om leken ofte virker ustrukturert og ser rotete ut når leketøyet blir spredd utover hele stuegulvet, er det gjennom lek at den lille undersøker, sanser og lærer om verden og om seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.