Hvilken helseforsikring?

Gjennom ulike typer helseforsikringer kan du omgå køer og ventelister og du kan sikre deg behandling som du ellers ikke ville fått. DinSide gir deg oversikten over jungelen av produkter innen helseforsikringer.

Norsk Helseforsikring har i øyeblikket den mest omfattende helseforsikringen i Norge.
Norsk Helseforsikring har i øyeblikket den mest omfattende helseforsikringen i Norge. Vis mer
Publisert

Ingen land i verden makter å tilby et offentlig helsevesen som tar seg av 100 prosent av alle behov. Helsevesenet må av økonomiske årsaker sette ett tak for hva slags behandling innbyggerne skal tilbys. Dette taket avgjøres ikke bare av hva staten selv mener er nødvendig behandling, men også av hvor mange som trenger denne type behandling - og om staten har råd til å behandle alle disse. Det offentlige helsetilbudet er altså et kompromiss mellom innbyggernes behov og statens økonomi.

Helseforsikring - fire hovedgrupper

Helseforsikring har egentlig eksistert lenge. Livsforsikring i form av for eksempel dødsrisiko og gjelds/uføreforsikring er også en slags helseforsikring. Men hverken en dødsrisiko- eller uføreforsikring hjelper deg til bedre behandling eller bedre helse. Dødsrisikoforsikring hjelper dine etterlatte økonomisk og en gjelds/uføreforsikring sikrer deg til en viss grad økonomisk ETTER at du har blitt syk og arbeidsufør.

De moderne helseforsikringene gir deg støtte når du faktisk trenger det (behandling og utgifter som ikke dekkes av folketrygden), enten for å få den behandlingen som kreves for at du skal bli frisk, eller til dekning av nødvendige utgifter innen et bredt spekter av behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.