Hvilken nettbokhandel er best?

Hvilken nettbokhandel er best? Stem på din favoritt og se hva andre DinSide-lesere mener.

Konkurransen om bokelskernes gunst er knallhard. Hvilken av disse nettbokhandlene er din favoritt? Si din mening i vår uhøytidelige avstemning. Foto: Jogrim Aabakken
Konkurransen om bokelskernes gunst er knallhard. Hvilken av disse nettbokhandlene er din favoritt? Si din mening i vår uhøytidelige avstemning. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden verdens lesehester var pent nødt til å kjøpe sine bøker i fysiske bokhandler. Lanseringen av amazon.com i 1995 innledet imidlertid en revolusjon i bokbransjen. Plutselig kunne bokelskere med tilgang til PC og internett velge blant millioner av boktitler samlet på ett sted - og den litterære verden ble aldri helt den samme igjen.

Lanseringen av amazon.com og andre utenlandske nettbokhandlere var spesielt interessant sett fra et norsk perspektiv. Dette fordi Norge har en av verdens høyeste merverdiavgiftsatser (25 prosent) - kombinert med et meget lavt fribeløp (200 kroner) ved handel i utlandet. Denne kombinasjonen sørger for at det blir lite lukrativt å kjøpe varer som koster mer enn 200 kroner fra utlandet.

Momsfritak

Bøker er imidlertid fritatt for merverdiavgiften, noe som betyr at heller ikke 200-kronersgrensen gjelder. Dermed kan norske kvinner og menn kjøpe så mange og så dyre bøker de vil i utenlandske nettbutikker uten å frykte overraskende ekstrautgifter i form av moms, toll eller forenklet tollbehandling. Resultatet er at den norske bokhandler-bransjen er utsatt for knallhard konkurranse fra utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer