Ferdigpizza har ikke det beste ryktet rent helsemessig. DinSide ville finne ut om noen av typene som framstår som sunnere enn andre faktisk er det. Svaret skulle overraske oss.
Til testen valgte vi pizzaer som skiller seg ut enten fordi de inneholder magert kjøtt, ikke har kjøtt, eller har spesielle ingredienser som gjør at de gir et sunnere inntrykk.
Vi inkluderte en vanlig pizza Grandiosa i testen, for å ha noe å måle de «sunne» pizzaene i forhold til.
Vi har ikke tatt hensyn til smak eller pris i denne testen, kun til sunnhetsgrad. Og for å analysere den hyret vi inn Ina Garthe.
Hun er utdannet idrettsfysiolog ved Idrettshøgskolen og har hovedfag i vektregulering. Garthe er nå ansatt i en stipendiatstilling på Idrettshøgskolen og jobber i ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen. Hun holder også på med en mastergrad i idrettsernæring, og har klinisk utdanning innen spiseforstyrrelser.
- Alle disse variantene av ferdigpizza har et relativt likt innhold i forhold til ingredienser. Det som skiller de fleste er om det er kun ost, og da masse ost, eller om det er kylling eller skinke på som betyr et magrere produkt med mer protein. Det vil derfor fokuseres på andel mettet fett, protein, sukker og salt som kan avgjøre hvem som er den bedre varianten, sier Garthe.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger