Hvilken type potet spiser du til jul?
Beate, mandel eller pimpernell?
Les også: Stadig dårligere poteter
Sjekk om du finner din «julepotet» under, for dette kan nemlig være greit å vite om den, ifølge matportalen.no.
Les også:Vi har testet: Her er den beste julebrusenJulas skjulte fettbomberDette er en julemiddag
Asterix
Asterix er blitt en av de mest populære matpotetene i Norge.
Den er en relativt kokefast potet – det betyr at det er vanskeligere å koke den i stykker sammenlignet med potetsorter med mer melen konsistens. Asterix trenger relativt lang koketid.
Den egner seg også godt som skrellepotet, bakt potet og pommes frites i tillegg til middagspotet.
Beate
Gode gamle Beate er fortsatt en av våre mest brukte poteter - sammen med Asterix, Pimpernell og Mandel.
Poteten regnes som en meget god matpotet og egner seg godt til koking, baking og råskrelling.
Gullauge
Gullauge er melen med middels fast struktur og svært god smak. Potetsorten egner seg best til koking med skallet på.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger